Pelekuch

recepty opravdu pro každého

Co vás přivedlo k vaření?

Hlad 33% ( 3973 )

Manželka 34% ( 3991 )

Zvědavost 33% ( 3949 )

hlasovalo: 11913 lidí

•reklama•

CNW:Counter

Věruščin štrůdl nejlepší na světě [ID-8]

Suroviny:

360g hladké mouky, 250 g stoprocentního tuku (např. Iva), 1 vejce, 1 dl vlažného mléka, kávová lžička soli, cukr krystal, skořice, asi 15 oloupaných a nastrouhaných jablek, 1 vejce na potření, strouhanka

 

Příprava:

Do mouky nastrouháme stoprocentní tuk, přidáme k němu vejce, mléko a sůl a všechno důkladně hněteme tak dlouho, až máme pod rukama dokonale hladké těsto, ale snažíme se pracovat co nejrychleji. Těsto rozdělíme na tři díly, z každého dílu vyválíme na utěrce zlehka posypané moukou asi 2 - 3 mm silnou placku. Ta by měla být široká asi 20 cm. Placku pomyslně rozdělíme na třetiny. Do prostřední třetiny nasypeme strouhanku, na ni cukr, na ten skořici, na to 1/6 strouhaných jablek, na to skořici, cukr a zase strouhanku. S pomocí utěrky přes náplň přehrneme jednu z okrajových třetin těsta. A na ni zase sypeme strouhanku, cukr, skořici, jablka, skořici, cukr a strouhanku a náplň přehrneme zbylou třetinou těsta a trochu ji připlácneme. Kdo si zvolil třetiny správným směrem, získá dlouhého hada s jablečnou náplní. Tuto nohavici rozkrojíme na půlky, položíme na tukem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Pečeme v trobě vyhřáté na 150 - 200 °C asi 10 až 15 minut (až je štrůdl načervenalý, je hotový). Upozornění: během chladnutí této pochutiny se v jejím okolí velmi často tvoří záhadné černé díry!

 

Zpět

Verze pro tisk

•reklama•

•©2003 Vackovi•

•Náměty a připomínky (i vaše recepty) posílejte na flegy@centrum.czfree wi-fi hotspot (připojení k internetu zadarmo)••wifi internet zdarma

•Veškeré práva vyhrazena•